Študenti a študentky sa stretli v Slovinsku na našom PlaNET SOEN 3.0 workshope

Od 3. do 9. októbra 2022 sa študenti a projektoví partneri z našich 4 partnerských krajín osobne stretli v Slovinskom meste Šentjur, kde prebehol workshop na tému: Sociálne inovácie, zodpovednosť a zelená ekonomika.

Na workshop prišli študenti, ktorí prišli inovatívnym nápadom/projektom, ktorý by chceli realizovať ako na svojej škole, tak aj vo svojom meste či regióne. Práve pre nich bol aj tento workshop určený, pretože primárna časť bola venovaná aj tvorbe študentských projektových nápadov, ktoré môžu neskôr vo svojom regióne realizovať.

Atmosféra bola vynikajúca, zápal študentov bol nekonečný a každý večer končil takzvaným medzinárodným večer, kde sme sa mohli dozvedieť o zaujímavostiach z každej z partnerských krajín a mohli ochutnať jej dané špeciality.

Hosťovskou školou bola Šolski Center Šentjur, ktorá sa venuje výchove mladých ľudí k láske k farmárčeniu, vinárstvu, záhradníctvu, starostlivosti o farm zvieratá ale aj k pekárstvu a cukrárstvu.

Zároveň bol súčasťou workshopu aj návšteva hlavného mesta Slovinska, Ľubľana, ktorá nás všetkých očarila a určite sa tam ešte vrátime.

Vytvorili sme nové priateľstvá, naučili sme sa nové zručnosti, dotiahli sme študentské projekty do štádia, kedy môžu byť podávané na získanie finančných prostriedkov z participatívnych rozpočtov miest a obcí a zároveň sme spoznali krásnu krajinu a jej kultúru.