Študenti z Poľska píšu o svojom novom školskom graffiti projekte

Študenti našej partnerskej školy z Poľska (ZSI v Kielcach) dokončili svoj projekt graffiti steny, ktorá má skrášliť okolie ich školy.

O svojom projekte nám porozprávali samotní študenti:

„Po meste našu pozornosť vždy upútali pomaľované steny plné vulgárnych nápisov, symbolov alebo jednoducho čmáraníc. Keď sme sa dozvedeli, že na našej škole prebieha projekt, ktorý namiesto teórie vedie k činom, rozhodli sme sa, že je to pre nás šanca zmeniť aspoň jedno miesto. V našej škole bola na telocvični obrovská stena, ktorá bola počmáraná nápismi. Rozhodli sme sa, že naše študentské posolstvo začneme od tejto steny, pretože takto skrášlená stena ovplyvňuje pocit prináležania, pohody, ako aj postoj žiakov k škole. Teraz, keď sú tam graffiti, sme si všimli, že väčšine žiakov sa to páči a radšej majú stenu s graffiti ako špinavú a rozmazanú. Toto graffiti si vybrali samotní študenti v hlasovaní, ktoré sme uskutočnili v škole a je projektom jedného zo študentov našej školy. Naším zámerom bol hlavný predmet výučby na našej škole, t. j. IT technická škola. Na graffiti je zobrazený predovšetkým veľký nápis „ENTER“, ktorý má označovať jedno z tlačidiel na klávesnici a zároveň v zmysle ENTER – vstup, teda pozvanie nových študentov do našej školy. Okrem nápisu tu máme aj pokémona „Umbreon“, známeho meme psa, ktorý má na hlave slúchadlá a okolo neho je myš. Je tu aj ľudský PC monitor.

Graffiti je farebné, takže upúta pozornosť návštevníkov, študentov aj zamestnancov. Jeho tvorba išla tak, ako sme chceli a ako sme si naplánovali, takže musíme povedať, že sme na našu prácu a na seba naozaj hrdí!“