Medzinárodní účastníci PlaNET SOEN 3.0 workshopu navštívili Banskú Bystricu

Počas medzinárodného workshopu PlaNET SOEN 3.0 na Slovensku, mali účastníci a účastníčky z Chorvátska, Slovinska, Poľska a Slovenska možnosť navštíviť aj mesto Banská Bystrica, či vyjsť lanovkou nad lyžiarske stredisko Donovaly na Novú hoľu (1 370 metrov nad morom).

Banská Bystrica je metropola stredného Slovenska a svojim počtom obyvateľov sa radí na piate najväčšie mesto na Slovensku.

Pamiatky v historickom centre mesta sú súčasťou mestskej pamiatkovej rezervácie. Pýchou Banskej Bystrice je ústredné Námestie SNP pretvorené na pešiu zónu s neopakovateľnou atmosférou, ktorú jej môžu iné mestá právom závidieť. Najkrajší pohľad na pestrofarebnú plochu hlavného námestia je zo štíhlej a mierne šikmej Hodinovej veže.

Súčasťou návštevy mesta bolo aj prehliadka komunitno–coworkingového projektu 365.labb.

V 365.labbe sa prepájajú miestne komunity a vytvára sa im potrebné zázemie na ich fungovanie, rozvoj a spájanie know-how. Združujú sa tu viaceré organizácie, startupy, influenceri, kreatívci, umelci, ale aj ďalší podnikavci. V historickej budove 365.labbu fungujúcej na princípe zero waste sa podporujú a združujú viaceré lokálne projekty. Jeho stáli členovia využívajú celé zázemie Labbu zadarmo a „platia“ len svojím know-how. Vytvárajú obsah, organizujú rôzne podujatia, diskusie a workshopy. Zastúpenie tu majú hlavne ekologické, startupové, technologické či umelecké témy.